UPM ProFi: milieuprestaties

UPM ProFi Development Story – Sustainable WPC products


UPM ProFi hout-kunststofcomposiet (WPC) is de eerste oplossing op industriële schaal voor afval van zelfklevende etiketten. Bij het innovatieve productieproces wordt gebruikgemaakt van de cellulosevezels en kunststofpolymeren die bijproducten zijn bij de productie en verwerking van zelfklevende etiketten. UPM ProFi kan ook een papier-kunststofcomposiet of een composiet worden genoemd.

Alle gebruikte grondstoffen zijn niet giftig, en onschadelijk voor het milieu. Er wordt geen PVC gebruikt. UPM ProFi bevat geen schadelijke chemicaliën, dus de UMP ProFi producten kunnen aan het eind van hun levensduur worden afgevoerd met het normale huishoudafval of in energie worden omgezet.

Aan UPM Biocomposites zijn diverse certificaten, waaronder PEFC en FSC, toegekend. Alle UPM Biocomposites-certificaten zijn vermeld op upm.com Certificate Finder.

Horizontal divider

Gerecycled

De belangrijkste grondstof van UPM ProFi is overtollig papier en plastic dat overblijft na de productie van zelfklevende etiketten. Aangezien er geen ander wezenlijk recyclingproces bestaat voor het afvalmateriaal van etiketten, vermindert de productie van UPM ProFi in feite de stort en verbranding van afval.

Recyclebaar

Het materiaal is ook recyclebaar, wat betekent dat de producten gerecycled kunnen worden en opnieuw vermalen tot grondstof voor nieuwe UPM ProFi-producten. Er ontstaat praktisch geen productieafval in de productieprocessen van UPM ProFi. Alle resten worden als grondstof voor nieuwe UPM ProFi producten gebruikt.

 

Horizontal divider

 

Milieuvriendelijk onderhoud

UPM ProFi is duurzaam en blijft er steeds goed uitzien. De kleuren worden na enkele jaren enkel wat lichter. De hout-kunststofcomposiet (WPC) is praktisch ligninevrij, waardoor het materiaal een betere natuurlijke weerstand heeft tegen het "vergrijzingsproces" dat wordt veroorzaakt door ultraviolet licht.

Geen schadelijke chemicaliën

Geen schadelijke chemicaliën

Geen PVC

De enige toegevoegde kunststof is polypropyleen. Er wordt geen PVC gebruikt. 

Horizontal divider

Minimaal verpakkingsmateriaal

UPM ProFi producten worden verpakt zonder overbodige papieren of plastic omhulling.

Duurzame fabricage

Water dat wordt gebruikt tijdens het productieproces van UPM ProFi wordt hergebruikt in een gesloten kringloopsysteem. Een groot deel van het afval dat tijdens de fabricage wordt geproduceerd, wordt gerecycled in nieuwe producten.

Strategische vestiging

UPM ProFi producten worden zowel in Finland als in Duitsland gefabriceerd: dicht bij de bron van het etiketafval en de belangrijkste markten. Hierdoor wordt het transport naar en van de fabriek tot een minimum beperkt.