UPM Biocomposites - De composietenfabrikant

UPM Biocomposites ontwikkelt, fabriceert en verkoopt hoogwaardige composietproducten voor eindtoepassingen in de bouw voor buiten en granulaten voor een groot aantal verschillende industrie- en consumententoepassingen. UPM Biocomposites is een van de grootste composietenfabrikanten op basis van natuurlijke vezels in Europa, met fabrieken in Finland en Duitsland. UPM Biocomposites is een van de nieuwe bedrijven van UPM.

Horizontal divider

Integratie van de bio- en bosbouwindustrie voor een duurzame toekomst

UPM Biocomposites combineert cellulosevezels en polymeren tot nieuwe hoogwaardige producten en materialen. Het door PEFC gecertificeerde assortiment UMP Profi composietproducten voor buiten zijn gerecycled en recyclebaar en bieden superieure technische prestaties vergeleken met traditionele producten van WPC (hout-kunststofcomposiet).

UPM Formi is een innovatief nieuw materiaal dat wordt gemaakt van zuivere en oorspronkelijke cellulosevezels (FSC/PEFC-gecertificeerd) en polymeren van hoge kwaliteit. UPM Formi wordt verwerkt in een granulaatvorm die geschikt is voor spuitgieten, extruderen of vormpersen, zodat fabrikanten producten kunnen fabriceren met een kleinere CO2-voetafdruk en betere technische eigenschappen dan bestaande kunststoffen.

De gepatenteerde technologie achter de innovatieve en duurzame materialen van UPM Formi en UPM ProFi is ontwikkeld door de eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van UPM.

Horizontal divider

​Bekroonde en erkende composietfabrikant

De innovatie achter de ontwikkeling van UPM ProFi als nieuw duurzaam materiaal is met diverse prestigieuze prijzen erkend.

​Green Good Design

UPM ProFi was winnaar in 2010. Dit is een prestigieuze internationale prijs die wordt toegekend als erkenning van de beste duurzame oplossingen en materialen. De Green Good Design Award wordt toegekend door The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design en The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

Paysalia

UPM ProFi het beste product in 2009 – UPM ProFi werd genomineerd als beste product door bezoekers aan Paysalia, de grootste beurs voor landschapsarchitectuur in Frankrijk in 2009

Prijs voor duurzaam innovatiebeheer bij de Best Innovator Awards in Duitsland

UPM ProFi was winnaar in 2010 – UPM kreeg de prijs voor “duurzaam innovatiebeheer” bij de uitreiking van de “Best Innovator 2010” in Duitsland. De jaarlijkse competitie, georganiseerd door het internationale managementadviesbureau A.T. Kearney samen met het toonaangevende Duitse economische weekblad WirtschaftsWoche, beloont bedrijven die uitblinken in uitstekend innovatiebeheer.