UPM PROFI WPC MONTEREN

UPM ProFi WPC Monteren

Eenvoudige, snelle en veilige montage van UPM Profi WPC is een kenmerk van alle UPM ProFi producten. Er zijn bijvoorbeeld clipsystemen van dezelfde kleur ontwikkeld waarvoor geen dubbele schroeven nodig zijn en er niets hoeft te worden voorgeboord. Met de gepatenteerde Rail Step-oplossing is snelle en stijlvolle wpc-montage van treden mogelijk. Composietmaterialen gedragen zich echter anders dan hout en om duurzame prestaties te garanderen dient u zich aan enkele eenvoudige regels te houden.

Zoek de dichtstbijzijnde goedgekeurde professionele UPM ProFi wpc-monteur »

Horizontal divider

​UPM ProFi WPC-montagevideo

UPM Profi Installation Video

In de video wordt stap voor stap duidelijk het monteren van UPM ProFi Deck uitgelegd. Er zijn nog meer video's voor het monteren van wpc-terrasvloeren beschikbaar

UPM ProFi video's »

Horizontal divider

​Gouden regels voor het monteren en onderhouden van UPM ProFi WPC:

​Onderconstructie

Golden Rule 1   
De terrasvloer moet worden aangelegd op een goed voorbereid, zelf-afwaterend oppervlak. De onderstructuur en het terrasvloeroppervlak moeten goed geventileerd zijn om schimmel-vorming te voorkomen.UPM ProFi WPC Monteren | onderstructuur

Golden Rule 2   
UPM ProFi Support Rails moeten rechtstreeks op harde, vlakke oppervlakken worden geïnstalleerd en aan de grond worden bevestigd. Wanneer bevestiging aan de ondergrond niet mogelijk is zoals bijvoorbeeld bij een dakterras moet er steeds een stevig en sterk raamwerk met langs- en dwarsliggers als onderconstructie gemaakt worden.

WPC Monteren | UPM ProFi Support Rails

Golden Rule 3    
Verhoogde terrasvloeren moeten worden aangelegd met de UPM ProFi Alu Support Rail die kan worden vastgeklikt in de UPM ProFi Foot waardoor een stevig frame ontstaat.
UPM ProFi WPC Monteren | Alu Support Rail

WPC installation | Golden Rule 4
De maximale afstand tussen de Support Rails mag niet worden overschreden:

Afstand tussen Support Rails: (hart op hart voor de installatie van planken met 90 graden op de rails)WoningenBedrijvenVeeleisende
omgeving
UPM ProFi Deck 150 + T-Clips​40cm40cm30cm
​UPM ProFi Deck 150 + Alu Rail​40cm40cm40cm
​UPM ProFi Lifecycle S2-2540cm30cm30cm
​UPM ProFi Lifecycle S2-21​40*cm30*cm30cm
UPM ProFi Lifecycle S1-2130cm​​--
UPM ProFi Terra 12735cm--


* Maximaal toegelaten belasting is 480 kg/m2

Horizontal divider

​Terrasvloeroppervlak

Golden Rule 1         
Breng de planken op gelijke temperatuur alvorens te zagen en te leggen.

UPM ProFi WPC Monteren | temperatuur

WPC installation | Golden Rule 2            
Houd rekening met de temperatuur tijdens de installatie en zorg voor de juiste ruimte voor uitzetten aan het uiteinde van de planken. De volgende tabel is gebaseerd op het installeren van terrasvloerlengtes van 4 m in Europa en gaat er vanuit dat de temperatuur van de planken al gelijk is.

Lager dan 20 graden Celsius 

Hoger dan 20 graden Celsius

Montagespeling
Plank van 4 m of korter​3 mm0 mm
​Plank langer dan 4 m4 mm0 mm

WPC installation | Golden Rule 3               
Bevestig de planken aan de UPM ProFi Support Rails met UPM ProFi T-Clips of UPM ProFi Alu Rail. Om te waarborgen dat de terrasvloerplanken goed uitgelijnd blijven, draait u één schroef rechtstreeks door de onderste messing in het midden van elke plank.

UPM ProFi WPC Monteren | Support Rail

WPC installation | Golden Rule 4         
Bij gebruik van UPM ProFi Alu Rails zaagt u deze ca. 6 mm korter dan de planken.
UPM ProFi WPC Monteren | UPM ProFi Alu Rails

WPC installation | Golden Rule 5            
Wanneer twee terrasvloerplanken met de uiteinden tegen elkaar worden geplaatst, moeten twee steunrails worden gebruikt op de plaats waar de planken elkaar raken. Aan elke steunrail moeten aparte clips worden bevestigd.

UPM ProFi WPC Monteren | T-clips

WPC installation | Golden Rule 6            
Terrasvloeren met UPM ProFi Deck 150 kunnen worden afgewerkt met UPM ProFi Rail Step, UPM ProFi Cover Strip of UPM ProFi End Caps. UPM ProFi Lifecycle planken kunnen worden gezaagd en van een profiel worden voorzien om een terrasvloer af te werken. UPM ProFi Cover Strip kan worden gebruikt voor het afwerken van een terrasvloer die is gemaakt met UPM ProFi Terra 127.

Horizontal divider

Terrasplanner

UPM ProFi Deck Planner

Een online hulpprogramma voor het ontwerpen van terrasvloeren. De terrasplanner voor UPM ProFi berekent automatisch de vereiste aantallen van elke component voor een specifiek terrasvloerontwerp.

​Productspecifieke instructies voor montage van WPC


Volledige en actuele instructies, specifiek voor elk product, zijn te downloaden door op de relevante link hieronder te klikken: