UPM ProFi – hoogwaardige composiet vlonderplanken voor huiseigenaren

UPM ProFi composiet vlonderplanken

Buiten leven in stijl: door de volledige omhulling van de vezels behouden UPM ProFi composiet vlonderplanken hun uitstraling ook na verloop van tijd.

Horizontal divider
Horizontal divider

​Door de combinatie van regen, vorst en ultraviolette zonnestralen moeten bouwmaterialen voor buiten veel sterker zijn dan materialen die binnen worden gebruikt. Tegels van steen en keramiek, die een dure vloervoorbereiding vereisen en koud aanvoelen, waren geruime tijd de enige keuze voor buitenterrassen en patio's. De natuurlijke structuur van hout en het gemak waarmee het wordt gemonteerd, hebben geleid tot een toename van houten terrasvloeren. Het nadeel is evenwel dat deze vloeren jaarlijks onderhoud nodig hebben om er goed te blijven uitzien. Composietterrasvloeren (of WPC-terrasvloeren (Wood Plastic Composite: hout-kunststofcomposiet)) bleken de oplossing te bieden: ze voelen natuurlijk aan, zijn eenvoudig te monteren en zijn onderhoudsarm.

De kwaliteitseigenschappen van composiet vlonderplanken kunnen echter drastisch afnemen als fabrikanten te ingrijpend besparen op de kostprijs. Twee stukken composietterrasvloer kunnen er in de winkel identiek uitzien, maar na zes maanden regen, zon en vorst worden de verschillen als gevolg van besparingen op recept- en proceskosten helaas overduidelijk.

Verkoopadressen van composietterrasvloeren »

UPM ProFi composiet vlonderplanken

Composiet vlonderplanken worden gemaakt door vezels (bijv. hout, rijst, bamboe) te combineren met polymeren (polyethyleen, polypropyleen, pvc). Additieven (bijv. voor kleur, uv-bescherming en betere verlijming) verbeteren de kwaliteitseigenschappen van de producten. Composietterrasvloeren worden in de Verenigde Staten reeds vervaardigd sinds het begin van de jaren 90 en in Europa sinds begin 2000. Aangezien de vezels en polymeren grotendeels afkomstig zijn van gerecycled materiaal, bieden composiet vlonderplanken een ecologisch duurzaam alternatief voor tropische hardhoutsoorten.

De ideale composietterrasvloer combineert hoogwaardige eigenschappen met een luxueuze uitstraling en structuur:

  • Een gesloten oppervlak voor een goede vlekbestendigheid
  • Polymeren van de juiste kwaliteit voor een goede slagvastheid
  • De juiste verhouding tussen (dure) polymeren en (goedkope) vezels voor een lage vochtabsorptie
  • Kleurpigmenten van goede kwaliteit en uv-stabilisatoren voor kleurvastheid
  • Een oppervlaktestructuur voor een goede grip, zelfs als de vloer nat is
Horizontal divider

De composietterrasvloeren van UPM ProFi worden ontworpen en gefabriceerd in Finland, Duitsland en de Verenigde Staten. Het assortiment bestaat uit twee productgroepen: de Design Decking-serie en de Classic Decking-serie.

UPM ProFi Design Deck-serie:
een strakke en frisse uitstraling

UPM ProFi Design Decking-terrasvloeren hebben een frisse, steenachtige uitstraling en een gesloten oppervlak met een goede grip. De gepatenteerde composiet maakt gebruik van cellulosevezels die hoofdzakelijk afkomstig zijn van gerecycled materiaal van zelfklevende etiketten. De vezels zijn ligninevrij zodat de normale vergrijzing van hout niet optreedt. Hierdoor kan UPM ProFi composietterrasvloeren vervaardigen in helderdere en frissere kleuren met een betere kleurvastheid vergeleken met traditionele composietterrasvloeren.

Het materiaal bestaat uit ongeveer 50% vezels, die volledig zijn omhuld door polymeer. De eersteklas UPM ProFi Deck-vloerplanken worden gemaakt met speciaal ontworpen holle profielen van hoogwaardig polyprolyleen. De planken bieden dezelfde sterkte en stijfheid als massieve planken maar wegen 30% minder. Door de extreem lage vochtabsorptie kunnen de vloerplanken vlak worden gemonteerd en is een afschot voor afwatering niet nodig. Met het unieke assortiment van componenten en accessoires, waaronder de gepatenteerde Rail Step, maken UPM ProFi Deck-terrasvloerproducten een creatief ontwerp en snelle montage mogelijk.

Verkoopadressen van composietterrasvloeren »

UPM ProFi Design Deck composiet vlonderplanken

UPM ProFi Classic Deck composiet vlonderplanken

UPM ProFi Classic Deck-serie: luxueuze hardhoutkleuren met een natuurlijke structuur

De Classic Deck-serie van UPM ProFi biedt eveneens een gesloten oppervlak met goede grip. Voor de UPM ProFi Lifecycle-serie worden de vezels van gerecyclede rode en witte Amerikaanse eik gebruikt.

Vergeleken met composiet vlonderplanken met een laag harde kunststof, hebben de terrasvloeren van de UPM ProFi Classic Deck-serie een veel natuurlijkere uitstraling en een structuur van tropisch hardhout. Ze bestaan uit ongeveer 50% vezels en worden gekenmerkt door een uitstekende vlekbestendigheid en lage vochtabsorptie. De planken hebben een massieve structuur en een mengsel van gerecycled polyethyleen van hoofdzakelijk hoge dichtheid zorgt voor een uitstekende sterkte en volledige omhulling van de vezels. Met een compleet assortiment terrasvloeraccessoires worden de vloeren snel en stevig gemonteerd.

Met het oog op ecologische duurzaamheid wordt er geen pvc gebruikt bij de fabricage van de composietterrasvloeren van UPM ProFi. Restanten en productafval mogen met het gewone huishoudafval worden weggegooid. (In onze eigen fabrieken recyclen wij de restanten in nieuwe terrasvloeren en bieden wij deze service aan voor grote projecten)

Verkoopadressen van composietterrasvloeren »

Horizontal divider

Ontwerp en montage van composiet vlonderplanken

UPM ProFi composiet vlonderplanken | Terrasvloerontwerp

​Terrasvloerontwerp

Met zijn composiet vlonderplanken biedt UPM ProFi u de keuze tussen de frisse en strakke uitstraling van de Design Deck-serie en de luxueuze hardhoutkleuren van de Classic Deck-serie. Het terrasvloerontwerp kan worden verfraaid door de richting van de planken af te wisselen, verschillende kleuren te combineren, vormen en randen te creëren en beide profielen van de omkeerbare planken te gebruiken.

REFERENTIES / appartementen »
UPM ProFi composiet vlonderplanken | Terrasplan

​Terrasplan

Composietterrasvloeren hebben geen knoesten en andere visuele mankementen die hout wel heeft, wat leidt tot minder productafval. Een nauwkeurig plan helpt evenwel om de benodigde materiaalhoeveelheden optimaal te bepalen. Voor een creatief ontwerp kunt u de Terrasplanner van UPM ProFi gebruiken, die ook een gedetailleerde lijst van de benodigde materiaalhoeveelheden geeft.

Terrasplanner »
UPM ProFi composiet vlonderplanken | Verkoopadressen

Inkoop van materiaal

De complete productlijn van UPM ProFi wordt overal in Europa geleverd door professionele distributeurs van hout- en bouwmateriaalproducten. Bij deze bedrijven kunt u ook terecht voor brochures, monsters en technisch advies.

Verkoopadressen van composietterrasvloeren »
UPM ProFi composiet vlonderplanken | Montage

​De terrasvloer monteren

De montage van composietterrasvloeren is in veel opzichten vergelijkbaar met die van houten terrasvloeren. Er zijn echter enkele specifieke verschillen in de manier waarop het materiaal zich gedraagt vergeleken met hout, en u moet de montagehandleiding altijd strikt volgen. Het unieke assortiment accessoires van UPM ProFi vergemakkelijkt de montage van de meer complexe delen van de terrasvloer; met UPM ProFi Railstep kunt u bijvoorbeeld trappen maken. UPM ProFi biedt ook een certificeringsprogramma voor professionele monteurs, waarbij geavanceerde bouwtechnieken voor terrasvloeren en materiaaleigenschappen aan bod komen. Hieronder vindt u een link met de bijgewerkte lijst van gecertificeerde monteurs van UPM ProFi.

Montagehandleiding UPM ProFi Deck (PDF) »
Montagehandleiding UPM ProFi Classic Deck (PDF) »
Montage »
Zoek de dichtstbijzijnde monteur van composietterrasvloeren »

Horizontal divider
UPM ProFi composiet vlonderplanken | Reiniging en onderhoud
De composietterrasvloerproducten van UPM ProFi zijn zo ontworpen dat ze uitermate onderhoudsarm zijn. Alle producten hebben een gesloten oppervlak, hebben de juiste vezel-polymeerverhouding voor volledige omhulling en zijn zeer goed beschermd tegen uv-straling. In tegenstelling tot hout hoeven deze producten niet te worden geschuurd, geolied of gelakt. Net als voor alle bouwmaterialen voor buiten is enige mate van reiniging en onderhoud echter aanbevolen. Normaal volstaat een regelmatige reiniging van het oppervlak met een hogedrukreiniger of een normale tuinslang en borstel. Een goede ventilatie aan beide zijden van de terrasvloer is ook belangrijk. Vermijd daarom ophoping van vuil onder of op de terrasvloer. (Met aluminium rails en rubberen afdichtstrips van UPM ProFi voorkomt u dat er vuil tussen de terrasvloerplanken valt.)

Reiniging en onderhoud UPM ProFi Deck (PDF) »
Reiniging en onderhoud UPM ProFi Lifecycle (PDF) »

Garanties​​


De composietterrasvloerproducten van UPM ProFi worden ontworpen en gefabriceerd in Finland, Duitsland en de Verenigde Staten. Ze zijn ontwikkeld om lang mee te gaan in de ruwste omgevingen. Composietterrasvloeren van UPM ProFi zijn reeds met succes gemonteerd in diverse regio's, van Fins Lapland met een zeer koud klimaat tot Dubai met tropische temperaturen. De producten zijn gedekt door een garantie die de structurele integriteit waarborgt gedurende meerdere jaren, afhankelijk van het product en de toepassing. Voor gedetailleerde informatie over de garantie kunt u terecht bij de distributiepartners van UPM ProFi.

UPM is een wereldwijd bedrijf en koploper in de nieuwe bosbouwindustrie. In 2015 bedroeg de omzet van UPM meer dan 10 miljard euro. UPM is in 65 landen actief en heeft productiefaciliteiten in 13 landen. Het bedrijf telt wereldwijd ongeveer 19.600 werknemers. De aandelen van UPM zijn genoteerd aan de aandelenbeurs NASDAQ OMX in Helsinki.
 
Zoek uw dichtstbijzijnde distributeur »
UPM website »

UPM ProFi composiet vlonderplanken