UPM ProFi - WPC-terrasvloermateriaal voor professionele monteurs en hoveniers

UPM ProFi WPC-terrasvloermateriaal

​De uitgebreide ondersteuning van UPM ProFi voor professionele monteurs omvat geavanceerde installatietraining, online database van erkende monteurs, technische ondersteuningsdienst, materiaalmonsters, brochures en afbeeldingsbibliotheek, webgebaseerde terrasplanner en productgaranties voor WPC-terrasvloermateriaal ondersteund door een bedrijf met een omzet van ruim 10 miljard euro en meer dan 19.600 werknemers.

UPM ProFi Professionele monteur

Het UPM ProFi opleidingsprogramma voor professionele monteurs is opgezet om best practice en geavanceerde montagetechnieken voor WPC-terrasvloermateriaal onder deskundige monteurs te delen. Bovendien helpt dit programma huiseigenaren en projectplanners die op zoek zijn naar opgeleide monteurs.

Word installateur met de status Gold

We willen ons netwerk van toegewijde installateurs bedanken door ze uit te nodigen om deel uit te maken van een nieuwe groep Gold-installateurs. Wij bieden u een extra omzetkans door u meer zichtbaarheid binnen UPM ProFi-marketingkanalen te geven en de mogelijkheid uw expertise op het gebied van hout-kunststofcomposiet uit te breiden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw lokale verkoopvertegenwoordiger of UPM Biocomposites Communications, upmprofi@upm.com

UPM ProFi opleidingsprogramma voor professionele monteurs »

​Voor gecertificeerde monteurs biedt het UPM ProFi extranet speciaal advies voor de installatie en aanverwante onderwerpen zoals: geavanceerde installatierichtlijnen, instructies en nog meer. UPM ProFi distributeurs en detailhandelaren beschikken via het extranet over het meest recente marketing- en merchandisingmateriaal.

Het UPM ProFi extranet is alleen toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers. Neem voor toegang tot de webservice contact op met UPM Biocomposites Communications.

Extranet voor professionals »

UPM ProFi WPC-terrasvloermateriaal | Extranet voor professionals
UPM ProFi WPC-terrasvloermateriaal

​Alle producten van UPM ProFi zijn ontworpen om de elementen te weerstaan. In tegenstelling tot traditionele WPC-terrasvloerproducten is het oppervlak gesloten (niet geborsteld) en zijn de vezels volledig omhuld.

Hierdoor is het materiaal uitermate bestand tegen vochtabsorptie en vlekken. In tegenstelling tot vloerplanken met een kunststof toplaag zijn de producten van UPM ProFi beschermd tot in de kern en voelen ze veel natuurlijker aan.

Over het verhaal achter UPM ProFi »

Horizontal divider

UPM ProFi WPC-terrasvloerproducten​

De Design Decking-serie heeft een strakke, steenachtige uitstraling die voor een frisse en moderne stijl zorgt. De serie heeft de volgende kenmerken

 • Gesloten, vlekbestendig oppervlak
 • Ligninevrije kleurbestendigheid
 • Polypropyleen van hoge kwaliteit met uitstekende slag- en krasvastheid
 • Wordt volledig vlak gemonteerd
 • Speciaal ontworpen profiel: optimale sterkte-gewichtverhouding
 • Goede grip, zowel nat als droog
 • Gerecycled, recyclebaar en pvc-vrij
 • Onafhankelijke kwaliteitsgarantie en winnaar van internationale prijzen

UPM ProFi Deck 150 is het meest hoogwaardige product binnen de Design Deck-serie. Voor speciale toepassingen is er UPM ProFi Deck 150 UV+. Andere producten zijn onder meer UPM ProFi Patio en UPM ProFi Terra 127.

WPC-producten: UPM ProFi Design Deck-serie »

UPM ProFi WPC Design Deck
UPM ProFi WPC Classic Deck

De luxueuze uitstraling en structuur van tropisch hardhout zijn het keurmerk van de UPM ProFi Classic Decking-serie. De serie heeft de volgende kenmerken

 • Luxueuze uitstraling en structuur van hardhout
 • Uitstekende vlekbestendigheid
 • Hoge slagvastheid
 • Goede grip, zowel nat als droog
 • Volledig vlak leggen is mogelijk
 • Gerecycled, recyclebaar en pvc-vrij
 • Onafhankelijke kwaliteitsgarantie en winnaar van internationale prijzen

De Classic Deck-serie omvat  UPM ProFi Lifecycle met vezels van de Amerikaanse rode en witte eik.

WPC-producten: UPM ProFi Classic Deck-serie »

UPM ProFi labels 

Horizontal divider
​Naast de WPC-terrasvloeren biedt UPM ProFi ook een compleet assortiment terrasvloeraccessoires, een hoogwaardig omheiningssysteem, een uiterst onderhoudsarme façade en een designer-vloertegelsysteem dat zeer snel wordt geïnstalleerd.

WPC-producten »
UPM ProFi accessoires voor terrasvloeren
UPM ProFi WPC-terrasvloermateriaal | Reiniging en onderhoud
De WPC-terrasvloerproducten van UPM ProFi zijn zo ontworpen dat ze uitermate onderhoudsarm zijn. Alle producten hebben een gesloten oppervlak, hebben de juiste vezel-polymeerverhouding voor volledige omhulling en zijn zeer goed beschermd tegen uv-straling.

In tegenstelling tot hout hoeven deze producten niet te worden geschuurd, geolied of gelakt. Net als voor alle bouwmaterialen voor buiten is enige mate van reiniging en onderhoud echter aanbevolen.

Normaal volstaat een regelmatige reiniging van het oppervlak met een hogedrukreiniger of een normale tuinslang en borstel. Een goede ventilatie aan beide zijden van de terrasvloer is ook belangrijk. Vermijd daarom ophoping van vuil onder of op de terrasvloer. (Met aluminium rails en rubberen afdichtstrips van UPM ProFi voorkomt u dat er vuil tussen de terrasvloerplanken valt.)

Gedetailleerde informatie over normale reiniging en onderhoud is beschikbaar via de onderstaande links.

Reiniging en onderhoud UPM ProFi Deck (PDF) »
Reiniging en onderhoud UPM ProFi Lifecycle (PDF) »
Horizontal divider
UPM ProFi WPC-terrasvloermateriaal

WPC-terrasvloermateriaal van UPM ProFi worden ontworpen en gefabriceerd in Finland, Duitsland en de Verenigde Staten. Ze zijn ontwikkeld om lang mee te gaan in de ruwste omgevingen. Composietterrasvloeren van UPM ProFi zijn reeds met succes gemonteerd in diverse regio's, van Fins Lapland met een zeer koud klimaat tot Dubai met tropische temperaturen. De producten zijn gedekt door een garantie die de structurele integriteit waarborgt gedurende meerdere jaren, afhankelijk van het product en de toepassing. Voor gedetailleerde informatie over de garantie kunt u terecht bij de distributiepartners van UPM ProFi.

Distributeurs van UPM ProFi WPC-terrasvloeren »
Garantiedocumenten op extranet »

​UPM - The Biofore Company

UPM The Biofore Company
UPM is een wereldwijd bedrijf en koploper in de nieuwe bosbouwindustrie. In 2015 bedroeg de omzet van UPM meer dan 10 miljard euro. UPM is in 65 landen actief en heeft productiefaciliteiten in 13 landen. Het bedrijf telt wereldwijd ongeveer 19.600 werknemers. De aandelen van UPM zijn genoteerd aan de aandelenbeurs NASDAQ OMX in Helsinki.
 
UPM - The Biofore Company »