UPM ProFi - Materiaal van de volgende generatie voor architecten, hoveniers en planners van WPC-projecten

UPM ProFi WPC-projecten

​UPM ProFi producten worden ontworpen en gefabriceerd in Finland, Duitsland en de Verenigde Staten, en zijn de nieuwe kwaliteitsnorm geworden voor WPC-projecten. Ze zijn reeds bekroond met de Green Good Design-prijs en werden gebruikt in meerdere internationale WPC-projecten die prijzen in de wacht sleepten.

Hoewel de Design Deck- en de Classic Deck-serie van UPM ProFi een compleet verschillende uitstraling en structuur hebben, vereisen beide terrasvloeren minder onderhoud en gaan ze langer mee dan traditionele WPC-terrasvloermaterialen.

​In 2005 ontwikkelden de onderzoekswetenschappers van UPM in Finland een nieuw materiaal waarmee ze twee verschillende problemen bij WPC-projecten tegelijk wisten op te lossen. De nieuwe composiet zorgde voor een betere kleurvastheid en vlekbestendigheid dan traditionele terrasvloeren van hout-kunststofcomposiet. Meer dan 60% van de grondstof van de nieuwe composiet kon afkomstig zijn van afval van zelfklevende etiketten. Voor dit afval bestond tot dan toe nog geen recyclingoplossing.

Meer informatie over WPC-terrasvloeren » 
UPM ProFi WPC-terrasvloeren | WPC-projecten

UPM ProFi producten

 • Worden gerecycled en zijn recyclebaar
 • Zijn pvc-vrij en niet-toxisch
 • Hebben een lage CO2-uitstoot
 • Komen in aanmerking voor LEED-punten
Voordelen voor het milieu »
UPM ProFi producten | WPC-projecten

Vlekbestendigheid kan alleen worden bereikt wanneer de vezels volledig worden omhuld door polymeer. Veel traditionele WPC-terrasvloeren hebben een geborsteld oppervlak waarin de vezels blootliggen. Andere WPC-terrasvloeren zijn vlekbestendig, maar verliezen hun natuurlijke uitstraling en structuur doordat het materiaal is bedekt met een laagje pure kunststof. UPM ProFi composietterrasvloeren bieden zowel de natuurlijke uitstraling en structuur van een composiet als de uitstekende vlekbestendigheid van een gesloten oppervlak. Het innovatieve materiaal is uiterst geschikt voor WPC-projecten buiten, waarbij schoonheid en duurzaamheid vereist zijn.

UPM ProFi WPC-projecten
​Slagvastheid is afhankelijk van de keuze van het juiste polymeer, een goed profielontwerp en complete verlijming van vezels en polymeren. Veel traditionele WPC-terrasvloeren scheuren bij koude temperaturen of verliezen hun sterkte in warmere klimaten. UPM ProFi WPC-projecten hebben een duurzaam ontwerp, en zijn terug te vinden ten noorden van de poolcirkel, maar ook in tropische klimaten.
UPM ProFi WPC-projecten | Kleurvastheid
De gepatenteerde Rail Step is een voorbeeld van de totaaloplossingen die UPM ProFi aanbiedt. Met dit profiel worden trappen snel en netjes gemonteerd. Het kan ook worden gebruikt voor een slijtvaste afwerking van de vloerranden. Er wordt een compleet assortiment accessoires aangeboden als onderdeel van de UPM ProFi-serie.

Producten »
UPM ProFi WPC-projecten | Vlekbestendigheid

Het gesloten oppervlak van UPM ProFi terrasvloeren heeft ook als voordeel dat de vloeren volledig vlak kunnen worden gemonteerd, in tegenstelling tot traditionele WPC-terrasvloeren. De vezelomhulling is zo volledig dat UPM ProFi terrasvloeren hun structurele eigenschappen zelfs behouden bij montage onder water.

UPM ProFi WPC-projecten | Slagvastheid
​De UPM ProFi Design Deck-serie wordt gefabriceerd met ligninevrije cellulosevezels, waardoor de vloeren een superieure kleurvastheid hebben in vergelijking met traditionele WPC-terrasvloeren. Lignine is de substantie van hout die grijs wordt bij blootstelling aan uv-licht. Dit is de reden waarom de meeste traditionele WPC-terrasvloeren niet beschikbaar zijn in lichte of helderdere kleuren. UPM ProFi Design Decking biedt een alternatief met een frisse en strakke uitstraling voor WPC-projecten.

UPM ProFi terrasvloeren hebben een oppervlak met natuurlijke structuur, dat zorgt voor een goede grip, zowel nat als droog.
UPM ProFi WPC-projecten | UPM ProFi Rail Step
De innovatie achter de ontwikkeling van UPM ProFi als nieuw duurzaam materiaal is met diverse prestigieuze prijzen erkend.

Zie prijzen voor UPM »
Zie prijzen voor UPM Biocomposites »
UPM ProFi WPC-projecten | Bekroond en erkend

Verscheidene gerenommeerde architecten en vormgevers hebben materiaal van UPM ProFi gekozen voor hun commerciële en openbare WPC-projecten in heel Europa.
 
Verhalen over UPM ProFi Design »

UPM ProFi WPC-projecten | Cases ter referentie 

Horizontal dividerDe projectondersteuningsdienst van UPM ProFi biedt technisch advies voor grote WPC-projecten.
Deze dienst omvat:

 • Assistentie bij terrasvloerontwerp en optimale montagetechnieken voor grote WPC-projecten
 • Het verstrekken van technische gegevens in verband met de kwaliteitseigenschappen en het onderhoud van WPC-terrasvloeren
 • Conformiteit met bouwnormen en mogelijkheid van LEED-certificering
 • Specificatieteksten
 • Oplossingen op maat voor grote WPC-projecten
 • Trainingsdagen voor voortdurende professionele ontwikkeling
 • FabrieksbezoekenU kunt als volgt contact opnemen met de WPC-projectondersteuningsdienst

UPM ProFi werkt nauw samen met een netwerk van lokale hoveniers en architecten voor de organisatie van trainingsprogramma's voor WPC-terrasvloeren en consulting bij grote WPC-projecten. Wij zijn lid van GaLaBau in Duitsland, UNEP en FFP in Frankrijk en BALI in het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Horizontal divider

UPM ProFi WPC-projecten |

UPM ProFi producten worden ontworpen en gefabriceerd in Finland, Duitsland en de Verenigde Staten, met hoge technische kwaliteiten voor diverse WPC-projecten. De producten worden niettemin gedekt door uitgebreide garanties ondersteund door UPM, een wereldwijde fabrikant met een omzet van ruim 10 miljard euro (2015).

De garanties waarborgen de structurele integriteit van de UPM ProFi productlijn gedurende meerdere jaren, afhankelijk van het product en de toepassing. Gedetailleerde informatie is beschikbaar via de projectondersteuningsdienst.

UPM The Biofore Company

Als koploper in de nieuwe bosbouwindustrie leidt UPM de integratie van de biologische industrie en de houtindustrie naar een nieuwe, op duurzaamheid en innovatie gerichte toekomst. Wij creëren waarde uit herbruikbare en recyclebare materialen.

Lees meer over UPM ProFi als onderdeel van 's werelds grootste Biofore Company »